Lidt for seriøst!!!

Postet under : Saltvandssiden.dk - Generelt
Visninger : 3169Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #1
Bruger chris olesen (Inaktiv) - 10/03-2010 12:45 10/03-2010 12:45
Hej nu har jeg læst mig til en del, og har snakket med "red sea"

Helt ærligt folkens, er super glad for jeres respons herinde, og dejligt man kan få et hurtigt svar når man sidder og butikkerne har lukket!!
men syns fandme det er langt ude af de forskellige admi og andre freaks at sidde og lukke ud at ens akvarium er i fare og man skal løbe ned og sælge hele lortet og der kommer bakterie i det ene og det andet fordi der er en smule ubetydeligt NH4/NH3 i ens akvarium..
det vil sige at hvis man ikke har noget forstan på det kan man ikke starte med saltvand..? syns virkelig det er sygt at voksen folk kan sidde og gejle hinanden op til at være så bevist om at den mindste fejl ville koste dig dit akvarium..

der sidder faktisk folk herinde der måske ikke tør at tag nogen chancer og spørge deres forhandler, så kan det skuda ikke være rigtig at når der sidder nogen tumper som jer og fortæller at pga. en smule nitrate eller ammoniak at de skal smutte ned og sælge alle deres ting igen for halvdelen af den pris de lige har smidt..
selvfølgelig vil der komme ammoniak i når der kommer dyr i!! fisk skider så det er da logik for perlehøns.. hvis der er en tabel der går op til 10. og tabellen skal stå på 0. og den rammer 1. så er vi enige om at det er så ubetydeligt, men at man selvfølgelig skal få den ned igen..

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #2
Bruger Hoejrup (Inaktiv) - 10/03-2010 12:55 10/03-2010 12:55
LOL ! *santa*

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #3
Bruger Jesper Kristensen (Inaktiv) - 10/03-2010 13:02 10/03-2010 13:02
Indlægget er rettet 10/03-2010 13:11 10/03-2010 13:11 Vis/Skjul det oprindelige indlæg


Chris: Du har TOTALT ret i meget af det du skriver. Jeg er selv ved at starte et rsm 130 op men mangler en pumpe der var defekt. Der er virkelig mange tåber herinde der ikke sender et ordentligt svar tilbage det er sikkert. jeg har selv været udsat for det samme. Nogle mener at ting er logik for akvaister eller akvarister. Ja flot, men nu ligger landet sådan at der er nogle herinde der er helt nye i faget og det kunne jo måske, men kun måske være derfor vi stiller dumme spørgsmål herinde ik. Nu arb jeg meget i hurtige mc og køre banerace. Dette har jeg gjort længe og ved alt om mc. Vil det så sige at hvis nu en sprit ny mc kører kommer hen til mig og spørger hvorfor hans Kawasaki larmer når den står i tomgang, jeg så skal svare. Ej det er almindelig viden at en kawasaki larmer af H til i tomgang. Du burde sælge den med det samme for det halve. Ved du intet om mc så skal du heller ikke køre på den. Sådan svarer jeg sku ikke folk der spørger mig til råds. Jeg bliver stolt og giver dem et ordentligt svar, plus lidt ekstra info om cyklen. Det skal så siges Chris det langt fra er alle adminer der er sådan herinde. Jeg har endnu ikke oplevet kritik fra en admin, og især ikke fra Anders herinde fra. Der er ikke andet end at bare springe de dumme svar over og så bare ryst på hovedet af klovnen der burde hoppe ned til hans andre klovne i hans balje.

Jesper kristensen

P.s hold mig lige opdateret om rsm. Syntes det er det fedeste starter akvarie for os der ikke ved meget om saltvandsfisk.

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #4
Bruger AndersGS (Inaktiv) - 10/03-2010 13:04 10/03-2010 13:04
Haha!

Jamen, Chris tag du og hør på din forhandler. Du kommer tilbage når du bliver klogere.

Det er tydeligt du ikke aner hvad du snakker om når du skriver: "der sidder faktisk folk herinde der måske ikke tør at tag nogen chancer og spørge deres forhandler, så kan det skuda ikke være rigtig at når der sidder nogen tumper som jer og fortæller at pga. en smule nitrate eller ammoniak at de skal smutte ned og sælge alle deres ting igen for halvdelen af den pris de lige har smidt..
selvfølgelig vil der komme ammoniak i når der kommer dyr i!! fisk skider så det er da logik for perlehøns.. hvis der er en tabel der går op til 10. og tabellen skal stå på 0. og den rammer 1. så er vi enige om at det er så ubetydeligt, men at man selvfølgelig skal få den ned igen.. "

Gæt selv hvem der er tumpen.. Det er da utroligt man bruger så meget tid, på at hjælpe sådan et fjols. ;(

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #5
Bruger Jesper Kristensen (Inaktiv) - 10/03-2010 13:12 10/03-2010 13:12
Right in the Face.

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #6
Bruger Jesper Kristensen (Inaktiv) - 10/03-2010 13:14 10/03-2010 13:14
Chris: Jeg tror der er mange delte meninger om hvordan tingene skal gøres på. Du skal nok lære at sortere lidt i det med tiden, men når alt kommer til alt så er de altså ikke dumme herinde. Mange ved sku hvad de snakker om.


Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #7
Superbruger Bølle Bob (Inaktiv) - 10/03-2010 13:39 10/03-2010 13:39
Jeg er ikke admin, men vil i ikke holde en pæn tone i debatten. Vi skal allesammen være her.

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #8
Bruger chris olesen (Inaktiv) - 10/03-2010 14:09 10/03-2010 14:09
okay, ja det kan godt være at man skal tag det alvorligt, og at det bare er mig der er dum og ikke fatter en skid..
nok er jeg ny i faget, men det kan da ikke passe at et akvarie skal stå i 6mdr. før man kan gøre noget ved det!! spørg lige om folk ikke mister gejsten for sit akvarie så..

har læst og læst og der står at de ca. skal stå i lidt over en md. alt efter hvordan dine verdier er..?
er de fine og der så sker noget i baljen, så er det simpelthen fordi du ikke har ladet det stå længe nok, et år efter hvis der sker noget.. det er fordi du ikke har ladet det stå længe nok..

MINE verdier var som de skulle da jeg smed noget deri!!! og nu er de en smule høje..
så spørg jeg hvordan jeg får dem væk, så jeg igen har et stabilt akvarie.. så begynder folk med: sælg alle dine ting, du har ikke styr på det, det har ikke stået længe nok, sælg dine ting, vandskifte, easy-fife flydende filter, det er det bedste, ingen grund til vandskifte..

Jeg har en søhare i min balje.. som vi alle ved lever den af at spise og skide!! og når der kommer lort i mit akvarie efter den kan vi vel godt blive enige om der skal være en lille smule ammoniak da den skider KONSTANT!!! og efter som jeg ikke havde andre dyr i baljen eller koraler er der jo ikke noget til at optage det ammoniak..

er det mig der er helt ved siden af eller hvordan fungere sådan et akvarie.. rsm 130l.

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #9
Bruger Jesper Kristensen (Inaktiv) - 10/03-2010 14:22 10/03-2010 14:22
Ville det ikke hjælpe hvis du tog søharen op og lod naturen gå sin gang? Skal man have en sådan i baljen.?

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #10
Bruger AndersGS (Inaktiv) - 10/03-2010 14:24 10/03-2010 14:24
#8

Tålmodighed er det vigtigste når det handler om saltvand. Hvis dit akvarie skal stå 6 måneder før du begynder at putte fisk i, så er det det! Hvis du ikke kan holde det ud, er saltvand nok ikke noget for dig.

"MINE verdier var som de skulle da jeg smed noget deri!!!"
Har set den kommentar 1000 gange. Hvad betyder det? Hvad er "gode nok" værdier?

"sælg alle dine ting, du har ikke styr på det" Det er der vist ingen der har sagt? *uhh*
Tror der var en generel enighed om at du skulle levere anemonen og klovnene tilbage til butikken - jeg går da stærkt ud fra din forhandler tager dem tilbage uden problemer, i det jeg går ud fra det er ham der har sagt god for du allerede kan putte dem i? Der var i hvert fald INGEN herinde fra der skrev: "Dit akvarie er klar til koraller, fisk og anemoner." Tværtimod blev der sagt det modsatte.

Mht easylife/vandskifte osv. så afhænger det jo af folks egne erfaringer hvad de råder dig til.

Følg med i Jespers tråd: Internt link http://saltvandssiden.akvariefisk.dk/forum/thread/?ID=1076816

Han gjorde det, jeg rådede dig til, spørg først og køb bagefter.. ikke omvendt, som du nu har gjort - og har brændt nallerne.

Nu skal du ikke misforstå mig, som om jeg er nedladende. Det er ikke meningen. Jeg prøver bare at at rådgive dig så du ikke begår dumme begynderfejl. Man kommer altid til at impuls købe, det prøver vi alle. 8 ud af 10 gange går det galt.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #11
Superbruger Bølle Bob (Inaktiv) - 10/03-2010 14:25 10/03-2010 14:25
#8 Det vil jeg nu ikke sige du er, jeg kan godt forstå at du bliver frusteret. Den med tonen var ment til alle, som deltog i debatten også admins ;)

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #12
Bruger AndersGS (Inaktiv) - 10/03-2010 14:26 10/03-2010 14:26
#9 Søharen er sådan et "låne dyr". Man køber/låner den i et par uger til at æde alle ens alger og så kommer man af med den igen. Her er vandskiftene vigtige ellers ryger alle næringsstofferne bare retur i baljen.

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #13
Bruger Jesper Kristensen (Inaktiv) - 10/03-2010 14:42 10/03-2010 14:42
#12 Cool nok så vil jeg gerne låne en søhare engang i næste uge. Jeg bor i holstebro så afstanden skal ikke være for stor, men på den anden side kan man lige så godt købe en nu man alligevel skal have snegle og kraps. Eller hvad?
#10. Jeg tror jeg vil reagere sådan her hvis mit rsm tog en evighed om at blive kørt ind. Gå hen til det. Tjekke værdien. er den helt gal så skrig ned i det alt hvad du kan og vent en uge med at tjekke igen. Ville aldrig drømme om at putte noget ned i det før det var klart. Man hopper heller ikke ud fra et fly uden faldskærm. Så dør man og det samme gælder ens fisk.

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #14
Bruger AndersGS (Inaktiv) - 10/03-2010 14:50 10/03-2010 14:50
#13 Ja, det er sjældent butikkerne låner søhare ud :D Men så må man købe den og aflevere den tilbage, tag det som en investering.

Det er absolut ikke et must at have en søhare. Jeg vil til enhver tid hellere vælge turbosnegle. Skulle søharen dø, så er det 100% sikkert, den kravler ind det mest besværlige sted og rådner og så kan man starte forfra. En søhare er ikke andet end en klump snot med et hoved og en r... :P Undskyld søharen :D :D

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #15
Bruger Jesper Kristensen (Inaktiv) - 10/03-2010 14:56 10/03-2010 14:56
# Ha ha som du dog kan beskrive den. jeg dropper bæstet og køber 6 snegle istedet. de kan da godt blive når der kommer fisk i ik?

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #16
Bruger AndersGS (Inaktiv) - 10/03-2010 14:58 10/03-2010 14:58
#15 Ja, så længe der er noget de kan spise!

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #17
Bruger Jesper Kristensen (Inaktiv) - 10/03-2010 15:54 10/03-2010 15:54

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #18
Superbruger Stockholm Saltvand (Inaktiv) - 10/03-2010 16:37 10/03-2010 16:37
Hold nu op drenge, det er efterhånden 12 måneder siden vi har haft en "rigtig" diskution, jeg var næsten blevet træt af den gode tone, de keedelige aftener med gitar og banjo hvor vi alle kunne sidde og lufte vores meninger. :D

Chris er et friskt pust til siden, en sand rebel der gør alt for at forsvarer sin ret at tro på alt det salgsgas hans forhandler lukker ud, trodde en overgang at Brian havde forladt siden men blev glad over hans super saglige indlæg i dag.
Resultatet er at han med sit 4 indlæg har flere svar på 3 timer end jeg har på min tråd (ZEOvit "forum") unde det seneste år.

Nu jeg tæmker efter tror jeg at den sidste vi havde der var lige så sur som Brian var mig selv...... Da vi diskuterede VSV og ZEOvit.


OK, nu til at lægge den rigtige tone og ikke provokere mere.
Du behøver jo ikke at gøre som vi anbefaler dig, husk det. I dette forum er der ingen der har ret eller forkert, her findes ingen guder eller selvudråbte specialister.
Hvad du finder er en flok tosser der bruger en stor del af deres fritid/arbejdstid på at hjælpe andre der fundere på eller allerede har et saltvandsakvarium, det er bare Kviller det tjener penge på dette (LOL). Alle på saltvandssiden respekterer at vi ikke kan eller kommer at blive enige om visse dele af denne fantastiske hobby/livsstil og når der kommer et tåbeligt indlæg ser vi mellem fingrene med det, retter personen om det er det der skal til.

Alle der har forsøgt at hjælpe dig Chris har haft saltvand i mange år, læst mange bøger og draget vores egne konklutioner samt begået en masse unødige begynderfejl. Mit akvarium kunne havde kostet det halve eller mindre om jeg har den erfaringhed jeg har i dag!

Vi håber alle herinde at du bliver tilfreds med dit akvarium, og drager dine egne slutsatser baseret på de indput vi og andre kan kommer med, Hverken jeg, Kim, Anders eller nogen anden har opfundet den gyldne vej til et lykkeligt saltvandsliv, DIT akvarium er lige så unikt som du er.

Som en personlig sejer til dig Chris mener jeg også at Anders og Kim er nogle kyllinger når det handler om at starte op et akvarium, 14 dage er faktisk nok tid at vente på at smide fisk og anemoner i, om forhåldene tillader det naturligvis.

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #19
Bruger KimJ - 10/03-2010 16:45 10/03-2010 16:45
Indlægget er rettet 10/03-2010 18:38 10/03-2010 18:38 Vis/Skjul det oprindelige indlæg

#1
Alt det du skriver, er den samme klage som kommer op i diverse internet fora med jævne mellemrum, og det har også været diskuteret på akvariesiderne i en grad så man har været ved at kaste op af det... Dilemmaet er, om man skal please nybegynderne med små klap på ryggen, uanset hvor tåbeligt de opfører sig, eller give npgle kontante råd og håbe på at nogen hænger ved. Personligt mener jeg at hobbyen har mere glæde af en enkelt dedikeret akvarist end 10 uengagerede, som alligevel dropper hobbyen når fejlene har kostet for meget... Forhandlere er naturligvis dybt uenige i den betragtning B)

Der er ingen som giver de råd der kommer, for at skade hverken Dig eller Andre, men når man spørger om råd EFTER at det er gået galt, er det vel forventeligt at der er noget man er nødt til at rette? Deraf følger, at når det der er gået galt, er at der for hurtigt er hældt for mange dyr i akvariet, må rådet selvfølgelig også være at fjerne dem igen, uanset hvor ubelejligt det måtte være.
Jeg kan ikke lige komme i tanke om, hvor der er nogen der har sagt at du skal nedlægge akvariet eller sælge dine dyr igen, men rådet om at få dem op af akvariet inden de dør er stadig aktuelt. At nogen undervejs har tabt tålmodigheden efter at have set dig blive ved med at hælde flere dyr i akvariet, sideløbende med at du selv giver udtryk for at der er problemer med det, kan jeg egentlig godt sætte mig ind i.
Dit håb om at dyrene i akvariet nok skal indse, at de er nødt til at være rimelige, og indrette sig efter det tempo du godt kunne tænke dig, bliver nok desværre gjort til skamme.

Se dig lidt omkring; Der er aktuelt en del på siden, som også lige er startet op, eller først skal til det, som har benyttet sig af de muligheder der faktisk findes, for at indsamle viden om det de beskæftiger sig med, og derfor har en klar plan for hvordan de vil gribe det an. Hvis Du ikke har lyst til at lære af Os der allerede har forsøgt at hjælpe, så lær af dem!

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #20
Bruger Jesper Kristensen (Inaktiv) - 10/03-2010 16:55 10/03-2010 16:55
#18 Genialt skrevet.
#19 --II--

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #21
Bruger KimJ - 10/03-2010 17:03 10/03-2010 17:03
"
Som en personlig sejer til dig Chris mener jeg også at Anders og Kim er nogle kyllinger når det handler om at starte op et akvarium, 14 dage er faktisk nok tid at vente på at smide fisk og anemoner i, om forhåldene tillader det naturligvis."

Jeg er ikke helt uenig i dette (bortset fra det med kyllingerne forstås :D ). Der kan selvfølgelig ikke gives faste tidsrammer for hvornår akvariet er klart. Det er derfor vi bruger målesæt ;) De akvarier jeg har sat op (det jeg har kørende nu er nr. 11), har brugt mellem 3 og 12 uger, før de var klar.

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #22
Superbruger Stockholm Saltvand (Inaktiv) - 10/03-2010 17:13 10/03-2010 17:13
Well, mit har nu rullet i 18 måneder (har stadig 2) og det er først efter 8 måneder mit var 100% klart til fisk, pga. alle de dumme fejl jeg har lavet.

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #23
Bruger chris olesen (Inaktiv) - 10/03-2010 17:13 10/03-2010 17:13
så det vil sige jeg skal gå ud med mine 2 fisk og min annemone igen.. hvad så med mine 3 snegle.. kan jeg beholde dem ..?
og hvad med min sandsøstjerne..?

forstår bare ikke når fisken trives og min annemone trives at der er noget galt..?

kan godt se at verdierne måske er en smule for høje.. men hvis jeg laver vandskifte og aflevere min søhare går det vel i sig selv igen, da det er min søhare der skider og dermed laver alt det ammoniak der kommer i baljen..?

i må lige rette mig hvis det ikke er rigtig det jeg skiver. og vil gerne i svare på det jeg skriver, og ikke nogen udenom snak og forklaringer. så er det til at rette sig efter..
jeg har ALDRIG haft fisk før..

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #24
Bruger Jesper Kristensen (Inaktiv) - 10/03-2010 17:22 10/03-2010 17:22
#23 Jeg synes sku bare du skal prøve at lade dem være, hvis det ser ud som om de trives og har det godt. Bare lad være med at putte mere i for så tror jeg sku folk herinde SMADRE dig ha ha. Der er jo ligesom lagt op til en lille fight hvilket sku da er sundt nok engang imellem. Glæder mig til at se baljen når den er kørt ind om 2 år. ;)

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #25
Bruger KimJ - 10/03-2010 17:31 10/03-2010 17:31
Indlægget er rettet 10/03-2010 17:32 10/03-2010 17:32 Vis/Skjul det oprindelige indlæg

#23
Søharen kan du næsten lige så godt lade være i akvariet, sålænge der er alger til den. Det med at den skider, er ikke så voldsomt et problem som det ser ud til, idet den jo blot omsætter næring som i forvejen findes i akvariet i form af algerne. Man kan sige, at søharen speeder processen op, men egentlig ikke forstærker den, da algerne jo på et tidspunkt dør alligevel, og dermed laver det samme svineri. Bakterierne i stenene skal nok, når de lige kommer i gang og finder en balance, få omsat både Ammoniak, nitrit og nitrat. Korallerne har jeg ikke det store kendskab til, så hvorvidt de kan klare værdierne, må andre svare på, men de påvirker næppe indkøringen af akvariet, så det er en åben vurdering om de skal op. Problemet koncentrerer sig om fisk og anemonen. Fisk, fordi de kræver foder, og dermed tilførsel af næring i en situation hvor det er det sidste akvariet har brug for, og anemonen fordi den næppe kan tåle det halvdårlige vand.
Det er ikke let umiddelbart at se på en anemone om den trives. Har man den i længere tid, bemærker man derimod, at den langsomt bliver mindre, i længere perioder er "flad", aldrig helt puster sig op, o.s.v.... så er det at man skal reagere og få den op, inden den dør og forpester hele akvariet! Problemet er, at de skader anemonen måske pådrager sig nu p.g.a. dårlig vandkvalitet, aldrig overvindes igen, og så står du med en anemoner der dør af "uforklarlige" årsager om nogle måneder, hvor dit akvarium forhåbentlig kører fint!
Det du haler op af akvariet, behøver du jo ikke at sælge; mange forhandlere opbevarer gerne (dog uden ansvar) dyr og fisk som er blevet husvilde p.g.a. kriser derhjemme. Ellers kan der måske være en medakvarist som har plads?

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #26
Bruger leifkrarup (Inaktiv) - 10/03-2010 18:30 10/03-2010 18:30
chris olesen skrev :
så det vil sige jeg skal gå ud med mine 2 fisk og min annemone igen.. hvad så med mine 3 snegle.. kan jeg beholde dem ..?
og hvad med min sandsøstjerne..?

forstår bare ikke når fisken trives og min annemone trives at der er noget galt..?

kan godt se at verdierne måske er en smule for høje.. men hvis jeg laver vandskifte og aflevere min søhare går det vel i sig selv igen, da det er min søhare der skider og dermed laver alt det ammoniak der kommer i baljen..?

i må lige rette mig hvis det ikke er rigtig det jeg skiver. og vil gerne i svare på det jeg skriver, og ikke nogen udenom snak og forklaringer. så er det til at rette sig efter..
jeg har ALDRIG haft fisk før..

Skaf dig af med din sandsøstjerne...den har ikke en chance. I meget store og gamle akvarier med et godt og stort bundlag kan de nogle gange overleve....de har ikke en chance i et RSM!....den vil før eller siden sulte ihjel og derefter rådne og forpeste dit vand.
Den overlever ikke....uanset hvad forhandleren siger. Husk forhandlerne lever af at sælge dig ting og dyr...når han har fået en sandsøstjerne hjem skal han sælge den....ellers er pengene tabt for ham.
Har du spørgsmål så spørg erfarne akvarister og ikke din forhandler. Dette er ikke kritik af forhandlere generelt...de lever af at sælge ting og det er fint nok, det er vores ansvar at sikre at vi køber det rette. I dag er der vel heller ingen der følger bankens råd i pengesager uden at undersøge tingene selv først...Også banken sælger det som banken har størst fordel af at sælge.
Den dag vi akvarister holder op med at købe ting som ikke kan overleve så holder forhandlerne op med at tage dem hjem....og ikke før.


Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #27
Bruger Alexcpdk (Inaktiv) - 10/03-2010 23:28 10/03-2010 23:28
sådan startede jeg mit første saltvand op ( RSM 130L )

1: satte akvarie op
2: blande saltvand i det, og lod det stå natten over
3: dagen efter saltet var kommet i vandet, og temp. og salt værdi var iorden, smed jeg 17kg Levnede sten i.
4: lod akvariet stå i 1-1,5md.
5: målte værdiérne, og de var iorden, så jeg smed lidt snejle og eremit krabber i.
6: lod det stå 14dage mere, og så købte jeg 2 stk. klovnfisk.
7: og så var jeg igang.

du skal ikke bekymre dig om vand værdiérne i starten, det indretter sig efterhånden, du skal bare tilføre det levende langsomt hen af vejen, så alt i akvariet kan følge med.

vis du har for meget et eller andet i vandet, så kan det justeres med vandskifte.
Jeg skifter selv 40L vand om ugen i mit 300L fordi mit filter ikke kan tage det min muræne sviner.

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #28
Bruger Jesper Kristensen (Inaktiv) - 11/03-2010 10:20 11/03-2010 10:20
#27. Alex havde du ingen søhare eller lig til at tage alger og sådan. jeg er selv ved at starte et op, men mangler et omvendt osmoseanlæg fra petsupply. Hvad kl tændte og slukkede du dit lys???

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #29
Bruger Alexcpdk (Inaktiv) - 13/03-2010 03:13 13/03-2010 03:13
#28

Jeg købte en søhare jo, det to omkring en uge, så var der ikke en eneste alge tilbage, så lærte den at spise nori tang, så havde den faktisk i 3mdr. inden den kom vidre.

jeg køre med 10-11timers lys hver dag, det gjorde jeg "den gang" og idag.

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #30
Bruger Naviga (Inaktiv) - 13/03-2010 17:13 13/03-2010 17:13
Indlægget er rettet 13/03-2010 17:15 13/03-2010 17:15 Vis/Skjul det oprindelige indlæg

Hej!

Ja, selve tråden vil jeg ikke kommenter, da jeg vil mene at Chris nu har fået alle de rigtige svar på et sølvfad.....

Men Leif! (#26) der er vist lige en ting du skal høre om Sandsøstjerner og RSM. Vi har en rigtig stor og flot Sandsøstjerne i vores RSM og den er både blevet større og langt mere fed end da vi købte den for over et år siden, og der bliver ikke fodret specielt til den. Vi har ca. 3,5 - 4 cm. sand i. Akvariet havde kørt ca. 6 måneder da vi satte den i. Godt nok har vi et RSM 250, vi har bekendte som har 2 også i et RSM 250, men med langt mindre sand, og de trives også. jeg har hørt om flere der har fine Sandsøstjerner i RSM 130 også.
Så de kan uden problemer leve i et RSM, så der tager du fejl, når du siger at den ikke kan leve i et RSM.
Men jeg håber at det du mener, er at det kan blive et problem i et så nyt akvarie, hvor bunden ikke er fuldt oppe at køre endnu.
Lige til sidst, den måde som du har svaret Chris på, er lige præcis den måde som ikke hjælper nye folk, og skaber en så ophidset debat som du ser her over.

;(

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #31
Bruger kenneth145 (Inaktiv) - 13/03-2010 17:29 13/03-2010 17:29
chris olesen skrev :
Hej nu har jeg læst mig til en del, og har snakket med "red sea"

Helt ærligt folkens, er super glad for jeres respons herinde, og dejligt man kan få et hurtigt svar når man sidder og butikkerne har lukket!!
men syns fandme det er langt ude af de forskellige admi og andre freaks at sidde og lukke ud at ens akvarium er i fare og man skal løbe ned og sælge hele lortet og der kommer bakterie i det ene og det andet fordi der er en smule ubetydeligt NH4/NH3 i ens akvarium..
det vil sige at hvis man ikke har noget forstan på det kan man ikke starte med saltvand..? syns virkelig det er sygt at voksen folk kan sidde og gejle hinanden op til at være så bevist om at den mindste fejl ville koste dig dit akvarium..

der sidder faktisk folk herinde der måske ikke tør at tag nogen chancer og spørge deres forhandler, så kan det skuda ikke være rigtig at når der sidder nogen tumper som jer og fortæller at pga. en smule nitrate eller ammoniak at de skal smutte ned og sælge alle deres ting igen for halvdelen af den pris de lige har smidt..
selvfølgelig vil der komme ammoniak i når der kommer dyr i!! fisk skider så det er da logik for perlehøns.. hvis der er en tabel der går op til 10. og tabellen skal stå på 0. og den rammer 1. så er vi enige om at det er så ubetydeligt, men at man selvfølgelig skal få den ned igen..[/citat


Jamen jeg er da ked af at blive kald en freak bare fordi man vil gi dig et godt råd.
men men.. det rokker ikke ved at du er nødtil at sætte dig lidt ind i tingene og få en forståelse for hvad det er der sker i dit akvarie og hvorfor. ammonium skal ikke kunne måles og er ikke ubetydelig i selv små målbare mængder. det er en del af kvælstofkredsløbet og skal omdannes. hvis dette ikke sker så er akvariet ikke klar til at have noget levende i. det kan der ikke rokkes ved af nogen forhandler eller andre. Heller ikke dig selv om det er irriterende.

Når en begynder beder om hjælp skal man rådgive RIGTIGT og ud fra erfaring så man med sikkerhed ved at det ikke går galt. det med chancer det er noget man selv tager når man er blevet erfaren og har en ide om hvad der skal gøres hvis det går galt.

Nogle ting er det ubetydeligt med hvis de rammer 1 på skalaen. men ikke når det gælder ammoniak og nitrit. de skal ligge på 0.0


mvh. en af tumberne ;)

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #32
Superbruger Stockholm Saltvand (Inaktiv) - 13/03-2010 19:47 13/03-2010 19:47
#30, Jeg har meget svært ved at se hvor og hvordan Leif i nr. 26 svare på andet end hvad Chris beder om.
Efter vi alle har været efter Chris skifter han tone og spørger direkte til hvad han skal gøre, Lief tager udgangspunkt i problemet som Chris vil at han skal gøre.
At mange har sandsøstjerner der overlever i mange år betvivler jeg ikke, jeg har 2 i mit 575 om de trives ikke specielt godt (18 mdr tank) og skal tilbage til forhandleren.

Og lige en NB. Vi har stort set ALDRIG debatter som denne på saltvandssiden, i de 12 måneder jeg har været meget aktiv på siden har jeg ikke læst en lignende tråd.

Havde jeg været admin på siden havde jeg nok låst den efter indlæg nr. 19 af kim.

Annoncører
Annoncører