Opstart af brugt akvarium

Postet under : Akvariesiden.dk - Nybegynder
Visninger : 894



Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #1
Bruger hofer - 06/07-2014 23:27 06/07-2014 23:27
Indlægget er rettet 06/07-2014 23:32 06/07-2014 23:32 Vis/Skjul det oprindelige indlæg


Jeg er ved at anskaffe mig et brugt akvarium, men jeg er i tvivl om opstartsfasen. Sælger har ladet mig forstå, at akvariet er ganske velkørende, og derfor har den nødvendige biologiske balance. Akvariet bliver dog naturligvis tømt i forbindelse med salget, og ydermere planlægger jeg at udskifte bundlaget.

Min tvivl går derfor på hvor lang tid det monstro er nødvendigt at vente før akvariet har arbejdet den nødvendige biologiske balance ind. Normalt er det vel 3-4 uger, men med et filter fyldt med 'filtersnask' burde det vel kunne gøres på mindre?

Hvad har I erfaringer med?

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #2
Bruger mizzann (Inaktiv) - 07/07-2014 09:57 07/07-2014 09:57
Hvis pumpen kun er stoppet en times tid er der masser af bakterier i pumpen stadigvæk til at akvariet holder en god balance. Jeg har tit købt akvarier der var i brug. Jeg gemmer så meget af vandet fra akvariet og tager med. Jeg fylder resten op med alm vand. Jeg skifter vand ca 20% hver eller hver anden dag i et par uger for at mindske affaldsstoffer. Så du skal bare være god med vandskift og ikke fodre for meget i starten. :P

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #3
Bruger hofer - 07/07-2014 12:41 07/07-2014 12:41
Jeg er bange for, at det bliver mere end en time - noget mere. Den er jo slukket alt imens vandet tømmes, under transport, installering samt genopfyldning. Mit bedste bud må være nogle timer. Men der er ikke andet for end at prøve.

Jeg forsøger mig med de fisk der følger med. Går det helt galt, kan jeg jo altid starte akvariet forfra.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #4
Bruger Martin´s mormor (Inaktiv) - 07/07-2014 18:59 07/07-2014 18:59
Indlægget er rettet 07/07-2014 19:00 07/07-2014 19:00 Vis/Skjul det oprindelige indlæg

Når jeg flytter alle fiskene med til sommerhuset her i sommerperioden, så går der 4 - 5 timer fra vi pakker sammen og indtil jeg har fået pumpen installeret og tændt den i det "nye" akvarie , og der har aldrig været problemer. ;)

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #5
Bruger hofer - 07/07-2014 21:54 07/07-2014 21:54
Tak - jeg giver det chancen. Der er nok større chancer for succes på denne måde, end hvis de kommer til at gå i juniors 54 liters ;-)

Annoncører
Annoncører