Tetratec Ex1200 utæt

Postet under : Akvariesiden.dk - Teknik og udstyr
Visninger : 1109



Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #1
Bruger ThomasBallerup (Inaktiv) - 25/08-2014 11:59 25/08-2014 11:59
hejsa, jeg har scoret et par stykker af disse Ex1200 via et akvarie køb,
og den ene køre perfekt, men den anden er utæt ved toppen,
pakningen ligner noget der er i rigtig god stand, så jeg er bange for det er noget inden fra motor huset ?
hvad er jeres erfaringer med denne type pumpe ?
er det guf ?
værd at fikse ?
eller et problem barn man skal smide ud ?
jeg mangler også en Slangeadapterenhed til den ene, så hvis en af jer har sådan en for meget ? sig lige til ?


Postet fra Cichlids.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #2
Bruger lindgren87 (Inaktiv) - 25/08-2014 12:19 25/08-2014 12:19
Hvis du er i besiddelse af blot en smule teknisk snilde, så vil jeg anbefale dig at skille den ad og kigge pakningerne igennem, evt. kigge efter kalkaflejringer for at kunne lokalisere utætheden.

Ser alt fornuftigt ud, uden revner / hakker eller dårlige pakninger, så smør alle pakninger med vaseline og samle den igen.

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #3
Bruger ThomasBallerup (Inaktiv) - 25/08-2014 13:22 25/08-2014 13:22
oh jo jeg er ikke bange for at skille sagerne ad.
mange tak, jeg vil helt klart lege lidt mere med den :-)
Nogle erfaringer om EX1200 er kram ?
prisen er jo kun 30% af hvad en lign sag koster hvis mærket hedder noget andet,
så jeg forestiller mig, at det er lidt mere billigt skrammel.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #4
Bruger Inferno22 (Inaktiv) - 25/08-2014 15:42 25/08-2014 15:42
TetraTec 1200 er bestemt ikke noget skrammel.. Har 2 stks kørende i i 530L og det har de gjort i små 6år nu uden problemer.. Men hvis du har en der kører uden problemer er mit råd, at du enten tager pakningen der sidder rundt om selv motor hovedet og sætter på den der er utæt og ser om det hjælper.. Hvis ikke tager du slange adaptoren fra den der virker og prøver med.. men mit bud er altså den store pakning

Postet fra Cichlids.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #5
Bruger theill (Inaktiv) - 25/08-2014 15:46 25/08-2014 15:46
Hej Thomas,
Jeg har haft problemer med min helt nye EX1200 som efter 3 mdr. er utæt. Utætheden kommer fra den lille pakning som sidder i primer pumpen og har ikke umiddelbart været til at fikse. Jeg har prøvet at smøre den, rense den, og har prøvet at lukke den helt til. Typisk har det afhjulpet problemet et par uger, hvorefter vandet stille og roligt er begyndt at pible ud igen - navnligt ved vandskift, hvor pumpen har været slukket.
Mit bud er at prøve at skille primerdelen ad og forsegle den.
I min optik er det noget være bras, men måske har jeg bare fået en mandagsmodel....
mvh,
Jesper

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #6
Bruger axis_mundi - 25/08-2014 19:43 25/08-2014 19:43
Hej Thomas
Det er et ganske udemærket filter. Jeg har selv 3 styk 1 EX700 og 2 EX1200 den ældste er fra 2006 og kører den den dag i dag uden problemer. Men det er med dem som så meget andet når det skal laves billigt så går det ofte ud over kvalitet. Jeg vil næsten give dig garanti på at det er ansugeren der er utæt som #5 også nævner. Men det er meget let at udbedre, afmonter ansugeren, gå ned i dit nærmeste industrilager el. lign. og køb en ny kvalitets o-ring, rengør, smør saml og job done.
Du adskiller den ved at skrue de små skruer af i kanten så du kan tage det øverste motordæksel af så sidder ansugeren lige der og der en omløber der bare skal drejes lidt og det kan løftes af. Jeg er slet ikke i tvivl om at det er lige ud af landevejen for dig .

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #7
Bruger HAndersen - 25/08-2014 22:29 25/08-2014 22:29
mine 2 ex 1200 kør også bare der udaf den ene er købt brugt og er ca 2 år den enden er helt ny købt fordi den anden var så god jeg ville have en til min anden balje ny pris fra tyskland for en ex1200 var 750.- kr


Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #8
Bruger petricola (Inaktiv) - 25/08-2014 22:34 25/08-2014 22:34
Jeg har også en Ex 1200 købt brugt for ca 2 år siden jeg har skifte toppakning på den en gang og den køre bare...

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #9
Administrator Sponsor ken kætbak - 26/08-2014 06:42 26/08-2014 06:42
Jeg elsker alle mine tetra filtre..
Jeg har både ex700, ex1200 og ex2400.
Ingen problemer, de skal som alt andet have en toppakning en gang imellem. Men jeg kunne aldrig drømme om at ar købe andet:-)

Martin i cichlide centeret har div. Reservedele. Så mangler du noget er det bare derud
Mvh. Ken.

Annoncører
Annoncører