Blå Jack Dempsey

Postet under : Cichlider - Amerika - Sydamerika
Visninger : 3098Postet fra Cichlids.dk Send besked Rediger Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #1
HeidiB - 18/09-2007 09:40 18/09-2007 09:40
Vi har et par blå Jack Dempsey. De har for nylig lagt æg, men mallerne tog dem desværre. Hunnen fortsatte en uge med at være i "humør" :) Nu er det desværre blevet sådan at hannen jagter hende og napper hende. Hun har mistet noget af halen. Er der nogen der har erfaring med de blå Jack Dempseyer og deres adfærd? :)

Postet fra Cichlids.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #2
Bruger Esben (Inaktiv) - 18/09-2007 15:58 18/09-2007 15:58
Måske du skulle prøve at flytte hannen over i et andet akvarium i noget tid, så hunnen kan få lidt fred.

mvh
Esben :)

Postet fra Cichlids.dk Send besked Rediger Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #3
Onkel Dunkel - 18/09-2007 23:09 18/09-2007 23:09
eller give hende nogle gode gemmesteder :)
hvis der er alt for åbent får hun klø indtil hun er frisk igen og hvis hun er for stesset er det ikke sikkert hun bliver det

Postet fra Cichlids.dk Send besked Rediger Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #4
Akva Alslev igen - 19/09-2007 06:40 19/09-2007 06:40
#1 Hvis du flytter hunnan eller hannen går det først helt galt. Har stor erfaring med dem, har holdt dem i mange år.. Når du fjerner den ene af dem, sker der det, som sker hos stort set alle amerikanske aggressive cichlider, at hannen danner territorium. Og uanset hvem du fjerner, danner han sltid territorie i det akvarie han bliver placeret i, og han jager derfor artsfæller væk. Hunnerne slår de gerne ihjel..

Men. Hvis du lader dem gå sammen, og hunnen har godt med gemmesteder som Onkel siger, og akvariet er rigeligt stort, så går der lidt tid, og så vil hannen igen lege... Og så starter det forfra. Det er normalt for rov cichliderne at jage deres hun, hvis æg eller unger pludselig er væk/blir spist. Det virker som om hannen skyder skylden på hende... Men lad dem gå sammen, og sørg for hun kan gemme sig, så går det.. Har prøvet det nummer der masser af gange med Jack D, har osse fjernet både den ene og den anden.. Desværre meget tit, med dødelig udgang :(

Postet fra Cichlids.dk Send besked Rediger Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #5
HeidiB - 20/09-2007 09:11 20/09-2007 09:11
Tusind tak for svarene. Hun har massere af gemmesteder men han finder hende altid, selvom jeg har lavet et godt sted til hende. De lagde jo æg, men som sagt to mallerne dem. Vi undrede os over at de så gemte sig i et hjørne af akvariet hvor de havde fjerne stort set alt sand og lavet en "bunker" Der lå de et par dage og det kunne godt have set ud som om der var æg. Vi har ikke mulighed for at skille dem ad. Hun spiser næsten som hun plejer.

Vi var nød til at flytte dem grundet brand på min kærestes kollegie, så de er desværre kommet i et mindre akvarie og det er rigtig synd men alternativet var at lade dem dø :( Der er skam planer om at de skal i et stort akvarie igen når vi får noget større at bo i. Men da de blev flyttet var der en hun mere. Hende fik de slået ihjel efter 3 dage :( men det er jo klart hvis de går bedst sammen i par :)

Lige et sidste spørgsmål. Hvis de nu har lagt æg på en trærod, bliver de så ved med at lægge æg samme sted eller kan de finde på at lægge dem andre steder?

Annoncører
Annoncører