Ancistrus ikke glad for postevand

Postet under : Akvariesiden.dk - Maller
Visninger : 899



Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #1
Bruger ThomasBallerup - 08/03-2018 11:22 08/03-2018 11:22
Hvad er der mon galt med mit postevand,
siden at alle mine ancistrus unger sætter sig helt oppe i toppen af vandet,
hvis jeg skifter 30% af vandet ud med nyt rent postevand, det har helt perfekt samme temperatur,
jeg kan ikke end gang lokke dem ned på bunden med mad,
det er noget jeg har oplevet i alle de år jeg har harft akvarier på denne adresse, og ynglet på ancistrus,
der er tale om mindre yngle akvarier, hvor jeg skifter en stor mængde vand hver 2-3 dag. ca 30-40%
Det tager flere timer før de er normale igen.

Jeg har lavet lidt forsøg med at bruge vand fra mit store akvarie i stedet for postevand, som det nye der kommer i,
og så er der ingen som helst underlig reaktion fra de ancistrus.


Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #2
Bruger Marc T - 08/03-2018 12:28 08/03-2018 12:28
Indlægget er rettet 08/03-2018 12:29 08/03-2018 12:29 Vis/Skjul det oprindelige indlæg

Nornalt er det for lidt ilt og/eller for stor koncentration af affaldsstoffer der giver den reaktion: det er dog næppe tilfældet her så jeg vil gætte på at det kan være et spørgsmål om at det friske vand er koldere og varme søger som bekendt op ad. Så formentlig er der varmere i top og fiskene er her også tættere på en evt lyskilde der afgiver varme.

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #3
Bruger ThomasBallerup - 08/03-2018 16:09 08/03-2018 16:09
Det er helt sikkert ikke temperaturen, for jeg ser ALTID fænomenet,
uanset om jeg rammer 0.5 eller 1 grad for højt eller for lavt,
jeg tænker at lave nogle forsøg hvor jeg gemmer en spand postevand til næste dag,
for så at lave forsøget, mon der er nogle gasser i vandet der lige skal boble af ?
Det er ikke noget jeg kan måle med normalt udstyr, jeg har kun grej til de normale akvariets sager

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #4
Bruger Alpina - 08/03-2018 17:12 08/03-2018 17:12
Vandhanevand er under højt tryk, så der frigives luftbobler når vandet kommer i akvariet.
Nogle fisk føler sig generet af vand som på den måde afgiver luftbobler.

Nogen påstår at problemet kan løses, ved at vandpåfyldningen sker over vandoverfladen.


Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #6
Bruger ThomasBallerup - 08/03-2018 22:25 08/03-2018 22:25
lidt mere nyt, blandede en spand vand på helt samme måde som altid,
stillede den i 4 timer til afdampning inden brug, Det blev til næsten samme resultat,
jeg syntes faktisk ikke det var helt så vildt som normalt,
de gik væk fra bunden, og sad på ca midt af alle ruder, ikke helt oppe i overfladen som de plejer.
så jeg lavede endnu en spand klart til i morgen tidligt, så gentager jeg forsøget :-)

>Nogen påstår at problemet kan løses, ved at vandpåfyldningen sker over vandoverfladen.

IKKE forstået ?? jeg tager en spand og hælder vandet i, så det sker ved over vandoverfladen,
Jeg kan ikke se det skulle gøre noget andet, om jeg så brugte en slange hævert og kom det i,
under vandet, det kan da ikke ændre på hvad det nye vand indeholder af micro bobler.

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #7
Bruger bjarne mouritsen - 08/03-2018 22:45 08/03-2018 22:45
Måske der er for stor forskel på vandværdierne i det gamle vand kontra det det nye.

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #8
Bruger ThomasBallerup - 08/03-2018 22:54 08/03-2018 22:54
Indlægget er rettet 08/03-2018 22:55 08/03-2018 22:55 Vis/Skjul det oprindelige indlæg

Ja det var også mine første ide,
Men det "gamle" er jo fra samme hane, bare 1-2 dage ældre
så hvilke vandværdier kan være forkerte på så kort tid ?
for jeg kan ikke se nogen som helst ændring på mine målinger

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #9
Bruger bjarne mouritsen - 08/03-2018 23:13 08/03-2018 23:13
Prøv i stedet *blink* at skifte 10-15% vand hver dag og se om det gør en forskel

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #10
Bruger Alpina - 09/03-2018 09:24 09/03-2018 09:24
#6 Se venligst info på linket i #5

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #11
Bruger ThomasBallerup - 09/03-2018 10:15 09/03-2018 10:15
Indlægget er rettet 09/03-2018 11:22 09/03-2018 11:22 Vis/Skjul det oprindelige indlæg

jeg har set på linken, kan bare ikke rigtigt se, at det skulle være det ?

forsøget i morges, med 10 timers gammelt vand, viste desværre at de stadig går i overfladen,
faktisk prøvede jeg at hælde vandet meget langsomt i, først bare 10% vente 3 min,
og bingo, så var de allerede godt på vej mod toppen, så det sker også selv om at der skiftes ganske lidt vand,
De har aldrig taget skade af dette, men når fisk ændre deres adfærd så markant, bør man finde ud af hvad det er, der påvirker dem,
De drøner faktisk mod overfladen for nærmest at hoppen igennem overfladen, hvor efter de falder tilbage i vandet

Annoncører
Annoncører