Mine cryptocoryner smelter

Postet under : Akvariesiden.dk - Planter
Visninger : 1156



Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #1
Bruger joselimaianus (Inaktiv) - 25/08-2007 18:36 25/08-2007 18:36
Som sagt i overskriften, så smelter alle mine cryptocoryner i mit 250 liters akvarie. Der er hammerslået, wendtii og en anden brun en, som jeg ikke kan navnet på og nu på 2 døgn, er de allesammen smeltet.... Hvad skal jeg gøre?

Mvh.
Joselimaianus

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #2
Bruger gorm (Inaktiv) - 25/08-2007 18:42 25/08-2007 18:42
hvad lys har du??? hvilket bundlag??


Vh.
Gorm

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #3
Bruger joselimaianus (Inaktiv) - 25/08-2007 18:45 25/08-2007 18:45
T8 aqua relle og neptun-varianten. Den er fintkornet. Det har snart kørt i 2 år uden problemer.. Jeg har lige ville teste vandet, men er åbentbart løbet tørt for det hele

Mvh.
Joselimaianus

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #4
Bruger gorm (Inaktiv) - 25/08-2007 18:47 25/08-2007 18:47
hvor finkornet... for mine hammerslået har haft problemer med bundlaget hvis det er ret finkornet... indtil jeg fik fat i nogle tornsnegle...

Vh.
Gorm

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #5
Bruger joselimaianus (Inaktiv) - 25/08-2007 18:51 25/08-2007 18:51
2-4 mm.. Jeg har også tårnsnegle :)

Mvh.
Joselimaianus

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #6
Bruger anitabritt (Inaktiv) - 25/08-2007 19:08 25/08-2007 19:08
Er de nyindkøbt? I så fald har jeg før oplevet at de smelter ned,for så at komme igen fra roden.

Mvh.
anitabritt

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #7
Bruger Janne (Inaktiv) - 25/08-2007 19:14 25/08-2007 19:14
Tjek nitratindholdet i vandet. Ved høje nitratværdier kan Cryptocoryner finde på at smelte. Pludselige forandringer, f eks i lysstyrke, kan også trigge det. Sørg for at fjerne alt det smeltede, så det ikke giver endnu mere nitrat i vandet. Ud over det, er der ikke så meget andet at gøre end at vente på at de vokser op igen - det er kun bladene, der smelter, rod og vækstpunkt overlever.

Mvh.
Janne

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #8
Bruger joselimaianus (Inaktiv) - 25/08-2007 19:41 25/08-2007 19:41
#7 kan jeg ikke komme til... Har ikke mere til at teste med... Jeg har også tænkt på lysstyrken, synes bare det er mærkeligt at både wendtii og hammerslået smelter på samme tid... Jeg prøver at klippe ned og så vente, for deres rødder er stadigvæk hvide

Skal skifte noget vand, eller er det ligemeget?

Mvh.
Joselimaianus

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #9
Bruger gorm (Inaktiv) - 25/08-2007 19:42 25/08-2007 19:42
prøv at skifte vand... der kan jo aldrig ske noget slemt ved det

Vh.
Gorm

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #10
Bruger Janne (Inaktiv) - 25/08-2007 19:49 25/08-2007 19:49
#8: Har du lige skiftet lysstofrør?

Mvh.
Janne

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #11
Bruger joselimaianus (Inaktiv) - 25/08-2007 19:49 25/08-2007 19:49
#6 de brune er, det er derfor jeg ikke kender navnet på dem endnu.... :)
#9 det selvfølgelig rigtig nok.... Må jeg så i gang med senere i aften

Mvh.
Joselimaianus

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #12
Bruger joselimaianus (Inaktiv) - 25/08-2007 19:49 25/08-2007 19:49
#10 det jeg har nu er 3 måneder gammelt

Mvh.
Joselimaianus

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #13
Bruger Janne (Inaktiv) - 25/08-2007 19:51 25/08-2007 19:51
Så burde det ikke være lyset, der har gjort det. Det sker som regel lige efter man har skiftet rør, især hvis de gamle rør er meget gamle, og man skifter begge rør.

Mvh.
Janne

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #14
Bruger joselimaianus (Inaktiv) - 25/08-2007 19:54 25/08-2007 19:54
#13 ja, kunne jeg godt forstille mig. Synes bare det er mærkeligt at de fra den en dag til den anden smelter, uden at jeg har rørt ved akvariet.... :/

Er der nogen vandværdier, udover nitrat, som kan udløse at de smelter så hurtigt ned? Og smelter de altid så hurtigt?

Mvh.
Joselimaianus

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #15
Bruger Janne (Inaktiv) - 25/08-2007 20:19 25/08-2007 20:19
Jeg har haft snakket med Niels Jacobsen om det engang, og han mente at det muligvis var nitrat, der triggede det, selv om det (i hvert fald ikke dengang) var bevist. Det har måske noget at gøre med, at der i naturen ophobes nitrat i vandet når vandstanden synker hen mod eller i løbet af tørtiden; dette fungerer som signal til planterne om at smelte/visne ned og sætte nye overvandsblade op, når vandet er sunket nok til det.
Det er et emne, der ikke er særligt godt undersøgt, desværre - medmindre der er forsket i det de seneste år. Har ikke fulgt med :-(

Mvh.
Janne

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #16
Bruger joselimaianus (Inaktiv) - 25/08-2007 20:51 25/08-2007 20:51
#15 det lyder rimlig sansynligt i mine øre... Det er der jo også flere planter i afrika som gør

Mvh.
Joselimaianus

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #17
Bruger joselimaianus (Inaktiv) - 25/08-2007 21:16 25/08-2007 21:16
Av... Det gjorde helt ondt at klippe dem ned :( Troede ikke man kunne få det samme forhold til en plante, som til en fisk... Men det kan man åbentbart godt... suk

Mvh.
Joselimaianus

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #18
Bruger joselimaianus (Inaktiv) - 25/08-2007 21:37 25/08-2007 21:37
Har trådalger egentlig noget med nitrat-indholdet at gøre?

Mvh.
Joselimaianus

Annoncører
Annoncører