Lidt Småproblemer.. : /

Postet under : Akvariesiden.dk - Generelt
Visninger : 1215



Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #1
Bruger 87Hundrede (Inaktiv) - 02/12-2007 16:15 02/12-2007 16:15
Hey Folkens,

Som overskriften siger, så har jeg en del småproblemer med mit 484 Liters selvskabs akvarium.

Jeg har, som man kan se i min profil, listet alt op omkring akvariet, Fisk, Udstyr mm.

Problem 1.
Jeg er så træt af ting og skidt der flyder rundt i vandet, Ikke kun efter fodringen, Men hele døgnet rundt. Selvom jeg lige har skiftet vand, Så er det der stadig ( Taget forbehold for at det i hvert fald godt kunne nå at lægge sig)
Jeg har som beskrevet i min profil, 2 Spandpumper til koblet. Jeg havde kun den ene en årgang, Men jeg koblede den anden på igen, Da jeg håbede på det måske kunne løse mit problem med det der flyder rundt.

Nogen der evt. ved hvad jeg kan gøre for at få klart vand ?? ( Jeg er Næææsten klar på at gøre alt (dog ingen kemi))

Problem 2.
Jeg har ligeledes et andet problem med vandet. Oven på selve vandet, ligger der en lille hvid hinde,. Jeg har af flere omgange prøvet at "fiske" dette op. Det har dog hjulpet, Men et par dage efter ligger det der igen. Jeg har også skiftet en del vand i håb om at det hjalp, Men det gjorde det altså ikke : (

Nogen der ved evt. hvad det kan være ?

Ved ikke om det har noget med sagen at gøre, Men mine andre akvarier har ikke nogen problemer overhovedet : )

(stavefejl kommer gratis :D :D )

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #2
Bruger Løgstrup (Inaktiv) - 02/12-2007 16:37 02/12-2007 16:37
1) Hvordan sidder ind- og udsugning i forhold til hinanden?
2) Hvordan er pumperne pakket?
3) Er der bevægelse i overfladen?

Mvh
Lena

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #3
Bruger Lillebror (Inaktiv) - 02/12-2007 16:40 02/12-2007 16:40
#2 Dit andet problem synes jeg læste noget om her på siden der var en der brugte noget avis eller hvordan det var. Prøv at søge efter det. Håber du finder ud af det.

Mvh Thomas

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #4
Bruger soffi (Inaktiv) - 02/12-2007 16:44 02/12-2007 16:44
nu ved jeg ikke hvad du fodrer med og hvor meget/ofte, men der er noget der tyder på at de får rigeligt med foder

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #5
Bruger 87Hundrede (Inaktiv) - 02/12-2007 16:45 02/12-2007 16:45
1)
2) Pumpe indholdet ligger pakket som beskrevet i manualerne
3) Der er bevægelse i overfladen ( Men den hvide hinde ikke lige foran udblæser, Men ikke mange cm, længere henne, så er det der igen

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #6
Bruger 87Hundrede (Inaktiv) - 02/12-2007 16:47 02/12-2007 16:47
1) Igen :D

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #7
Bruger 87Hundrede (Inaktiv) - 02/12-2007 16:48 02/12-2007 16:48
#4

Jeg fodre en gang i døgnet, skiftevis med Rødemyggelarver og tørfoder. Tørfoderet rammer aldrig bunden, da det bliver spist inden.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #8
Bruger Løgstrup (Inaktiv) - 02/12-2007 17:00 02/12-2007 17:00
Hmmm...tænker så det knager... sidder indsugningerne i samme højde som udstrømmerne?
Med to pumper kan det da næsten kun være strømmene det er galt med...

Mvh
Lena

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #9
Bruger 87Hundrede (Inaktiv) - 02/12-2007 19:18 02/12-2007 19:18
#8
Indsugerne sidder i ca bundhøjde og udblæserne sidder i toppen af akvariet,

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #10
Bruger Løgstrup (Inaktiv) - 02/12-2007 19:22 02/12-2007 19:22
Altså, hvis du har pakket pumperne korrekt, bliver du nok nødt til at prøve en rokade af opsætningen... måske er der noget i akvariet der bryder strømmen mod udsugningerne...
Jeg håber der kommer nogle kyndige på banen med nogle gode bud på en løsning... :(

Mvh
Lena

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #11
Bruger soffi (Inaktiv) - 02/12-2007 19:28 02/12-2007 19:28
Jeg holder på at det er fordi de får rigeligt med foder, ikke mindst de røde orm forurener en del i vandet, prøv evt. at skære ned på foderet og skær ned på de røde orm så de ikke får det så ofte

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #12
Bruger 87Hundrede (Inaktiv) - 02/12-2007 20:21 02/12-2007 20:21
Jeg prøver lige at fodre mindre her den næste uge, og vælger de røde fra. Så må jeg se om det er derfor eller hvad det nu er :)

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #13
Bruger stonny (Inaktiv) - 02/12-2007 21:42 02/12-2007 21:42
Problem 1
Det ser ud som om din indsugning og udstrømmer på begge pumper sidder tæt ved siden af hinanden. Indsugning og udstrømning bør være i hver sin ende af akvariet. Så burde gennemstrømningen kunne tage svævet.

Problem 2
1. Sluk for filteret/pumpen så overfladen bliver rolig.
2. Dæk hele overfladen med køkkenrulle og fjern den straks igen. (Nogle bruger avispapir, men jeg bryder mig ikke om at få tryksværte i vandet).
3. Tænd for filteret/pumpen.

Overfladehinden kommer dog formentlig igen, så det nemmeste er at anskaffe en overfladesuger .f.eks. Eheim (ca. 200 kr.) og koble den på den ene af indsugningerne.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #14
Bruger 87Hundrede (Inaktiv) - 06/12-2007 19:30 06/12-2007 19:30
#13,
jeg vil lige prøve at rykke lige på indsugningen her i weekenden.

Ang. den der overfladesuger, Har du et link til den? :-)

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #15
Bruger Lars Nissen (Inaktiv) - 06/12-2007 20:46 06/12-2007 20:46
Den billigste overflade suger du kan få er nogle Platy eller mollyer!

Jeg havde samme problem en månedstid efter jeg flyttede platyer. En olie agtig hinde. Flyttede mine platyerne tilbage i mandags og nu er hinden væk.

Platyer og mollyer er meget aktive i overfladen. Så hvis du kan finde plad til dem kunne det være en mulighed! :)

Annoncører
Annoncører