Hjælp, hinde på vandet

Postet under : Akvariesiden.dk - Vandpleje og Kemi
Visninger : 1329



Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #1
Bruger Tobias Møntegaard (Inaktiv) - 16/07-2009 17:22 16/07-2009 17:22
Hej alle,

Jeg er lige kommet hjem efter 4 dage hjemmefra. Min mor har passet mine akvarier, men jeg har lige opdaget at der er en slags hinde på vandet i både mit 54L selskabsakvarie og i min 8L reje-/snegletank.
Her er lidt billeder af det. Håber de er gode nok.
Hvad er det, hvordan bekæmper jeg det? Nogle idéer?

Mvh Tobias Møntegaard

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #2
Bruger joselimaianus (Inaktiv) - 16/07-2009 19:38 16/07-2009 19:38
Hej,

jeg tror det er en protein-hinde, som er helt ufarlig. De kan dannes hvis vandoverfladen ikke bliver brudt ordentligt af din pumpe. Udstrømeren helst skal være lige i vandoverfladen, eller under, så der kommer overfladebevægelse. Det giver også ilt til vandet

Hvis det ikke hjælper, har jeg desværre ingen ideer

Mvh
Carina

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #3
Bruger FinnB - 16/07-2009 19:41 16/07-2009 19:41
Du kan får den væk ved at lægge avispapir i overfladen så du ligesom suger det op,men den komme nok igen hvis du ikke har
bevægelse i overfladen.
Stil din udstrømmer så den bryder overfladen,det holder hinden væk.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #4
Bruger Tobias Møntegaard (Inaktiv) - 16/07-2009 19:45 16/07-2009 19:45
Min pumpe er bare så højt oppe som muligt, og den bryder ikke overfladen? Så ved ikke lige, hvad jeg så kan gøre?

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #5
Bruger joselimaianus (Inaktiv) - 16/07-2009 19:48 16/07-2009 19:48
Kan du ligge et billed ind af pumpen, så vi kan se?

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #6
Bruger Tobias Møntegaard (Inaktiv) - 16/07-2009 20:01 16/07-2009 20:01
Her er et billede af pumpen:

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #7
Bruger joselimaianus (Inaktiv) - 16/07-2009 21:14 16/07-2009 21:14
Du kan godt sætte pumpen, så toppen er ca 1 cm over vandoverfladen, uden at der sker noget, da rotteren ikke bliver blottet for vand. Det burde hjælpe

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #8
Bruger Tobias Møntegaard (Inaktiv) - 16/07-2009 21:41 16/07-2009 21:41
Men hvis jeg sætter pumpen højere oppe, kan den ikke sidde fast.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #9
Bruger Mr.Frog (Inaktiv) - 16/07-2009 22:21 16/07-2009 22:21
#8
Hvis ikke der plejer at være en hinde på vandet, og den kun er kommet på kort tid. Så burde den forsvinde igen af sig selv efter nogle store vandskift.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #10
Bruger Mr.Frog (Inaktiv) - 16/07-2009 22:23 16/07-2009 22:23
Jeg synes nu mest det ligner en algedannelse der ligger på overfladen.
Jeg ville lave nogle ekstra store vandskift de næste par gange.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #11
Bruger Tobias Møntegaard (Inaktiv) - 16/07-2009 23:25 16/07-2009 23:25
Jeg har lige skiftet 30 % af vandet i dag. Skal jeg lave vandskift igen i morgen eller hvad?

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #12
Bruger stonny (Inaktiv) - 17/07-2009 00:00 17/07-2009 00:00
Nej. Dæk overfladen med avispapir (eller køkkenrulle), som straks atter fjernes, som bekrevet i #3. Det burde løse problemet.

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #13
Bruger Park (Inaktiv) - 17/07-2009 00:16 17/07-2009 00:16
Den type pumpe kan godt sidde på skrå, således, at vandstrålen laver bevægelse i vandoverfladen... ;) Det kunne det ihvert fald på mit, dengang jeg havde det i mit lille akvarie! :P

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #14
Bruger Tobias Møntegaard (Inaktiv) - 17/07-2009 10:25 17/07-2009 10:25
Super. Det vil jeg prøve. Mange tak for hjælpen alle sammen! :)

Annoncører
Annoncører