Smalt indvendigt filter til 128l?

Postet under : Akvariesiden.dk - Teknik og udstyr
Visninger : 1152



Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #1
Bruger omega2oo5 (Inaktiv) - 21/08-2009 00:59 21/08-2009 00:59
Hej

Jeg har på nuværende tidspunkt en AM-TOP at-800f i mit 128L akvarie, gemt pænt væk bag et BTN 10cm element sammen med varmelegmet. Det er helt fint og pumpen flytter absolut en god del vand, desværre larmer/brummer den utrolig meget. og bruger derudover 10W. Så jeg skal have fundet en anden støjsvag og strømbesparende løsning? :)

Det nuværende filter er ca. 8x5cm i toppen, er dog noget smallere ved udstrømmer (se billede) og det passer jo som hånd i handske. Varmelegmet er monteret lige ved siden af (så den varmer vandet op ved indtaget), men dette kan altid flyttes foran hvis nødvendigt. Rummet er på det smalleste mulige sted omkring 7cm bredt.

Men jeg leder helt enkelt efter en smal pumpe som yder godt og ikke koster en månedsløn i indkøb?

Har set et Fluval 3 Plus et par steder på nettet, den lader til at være smal? Har dog ikke kunne finde nogle dimensioner på denne pumpe, nogle som kan hjælpe lidt her?

Alternativet ville være en af Eheims meget økonomiske mini-spandpumper, ville dog være mere behageligt med en indvendig løsning :)

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #2
Bruger omega2oo5 (Inaktiv) - 21/08-2009 01:02 21/08-2009 01:02
Glemte selvfølgelig at smide billedet med :)


Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #3
Bruger stonny (Inaktiv) - 21/08-2009 07:11 21/08-2009 07:11
Har du kontrolleret, at grunden til at den larmer kunne være resonans fordi fileret berører varmelegeme og/eller bagglasset? Jeg har et PH, som hvis det er i kontakt med varmelegemet, brummer hørbart.

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #4
Bruger omega2oo5 (Inaktiv) - 21/08-2009 10:07 21/08-2009 10:07
#3 stonny, ja det skulle man jo tro ... hvilket jeg også gjorde, så jeg flyttede pumpen uden for mit lille "kammer", væk fra varmelegme, baggrunden og andre berøringer.. Desværre var det ikke problemet *skeptisk*

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #5
Bruger Casper (Inaktiv) - 21/08-2009 11:07 21/08-2009 11:07
har samme problem med mit am-top, nu bruger jeg det kun som hævert når jeg skifter vand :)

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #6
Bruger t.terkel (Inaktiv) - 21/08-2009 13:06 21/08-2009 13:06
hvad med en spand?

jeg kørte i mange år med en Eheim 2213 til mit 128L og det kørte super :D
og den kan fåes med det hele (filter, slanger, slangekoplinger) til 495 kr
Eksternt link http://www.akvarieforretningen.dk/product.asp?product=754

hilsen Tonny

Annoncører
Annoncører