Altolamprologus sp. "compressiceps shell"

Billeder


Varianter
Findes flere steder i søen - bl.a. i Sumbu Bay i Zambia og omkring Cape Mpimbwe i Tanzania
Generel beskrivelse
Altolamprologus sp. "compressiceps shell" ligner en miniature udgave af A. compressiceps og arterne er meget nært beslægtede. A. sp. "compressiceps shell" er en huleleger der i modsætning til A. compressiceps, bruger sneglehuse som både redeplads og opholdssted, i stedet for sprækker i klipperne. Den findes ligesom andre sneglehuslegere, hvor strømmen ikke er så stærk og hvor store arealer er dækket af tomme sneglehuse ofte på mellem 3 og 10 meters dybde. Både hunnen og hannen er små nok til at kunne være i sneglehusene.

A. sp. "compressiceps shell" lever af andre sneglehuslegeres æg og yngel - den sniger sig ind på f.eks. ind på en koloni af Neolamprologus multifasciatus og når den kan se sit snit til det, kaster den sig med lynets hast ind i et sneglehus og tømmer det for eventuelle æg og unger. A. sp. "compressiceps shell" har som de andre Altolamprologus arter nogle utroligt tykke og seje skæl, der er en tilpasning til de konstante forsvarsangreb andre cichlider overdynger dem med. Den jager altid alene og kun under legen og yngelplejen ses par sammen.

Da A. sp. "compressiceps shell" er en enspænder, er den også noget aggressiv under akvarieforhold og det anbefales kun at holde et enkelt par. Et sådant akvarie behøver ikke være større end 85 liter, men vil man holde den sammen med andre arter, specielt andre sneglehuslegende arter, skal akvariet være noget større - regn ikke med at ret mange af de andre sneglehuslegeres yngel vokser op. Akvariet skal have en bund af fint sand, rigeligt med tomme sneglehuse og enkelte sten.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Parret udvælger et egnet sneglehus, hvor op til 50 æg lægges - æggene klækker efter 3 dage og ungerne er fritsvømmende efter 5-7 dage og begynder at opholde sig nær sneglehusets indgang.

Antal unger
50

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger nask (Inaktiv)
Administrator scn 01/01-1900 01/01-1900Beskrivelse
Bruger Thim (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Sneglehusleger

Handelsnavn
Altolamprologus sp. "sumbu"

Videnskablig beskrevet
Ikke beskrevet endnu

Udseende
Størrelse han
6

Størrelse hun
4

Varianter
Findes flere steder i søen - bl.a. i Sumbu Bay i Zambia og omkring Cape Mpimbwe i Tanzania

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
9.3

Min. akvarie
85

Holdes bedst som
Par

Foder
Foder:
  • Artemia
  • Levende føde
  • Myggelarver (Sorte)
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    Thomas Andersen

    Udskrift venlig version