Dimidiochromis kiwinge

Billeder

Generel beskrivelse
Dimidiochromis kiwinge kan findes i hele søen.

Dimdiochromis kiwinge er en rigtig fed fisk. Dog er det en fisk der opnår en størrelse, hvor den kan være svær at håndtere. Helt op mod 35 cm.

Udover dens størrelse, er D. kiwinge en meget agressiv fisk. Der kun bør holdes med fisk af samme størrelse om temperament som D. kiwinge.

Dimidiochromis kiwinge er en forfølgelsesjæger. Dvs. at den bruger ingen decideret jagtmetoder, men følger et potentiel bytte, til dette er kørt træt.
Eller som kammerat engang sagde det: Kiwinge? Jamen den henter dem bare!

En lille personlig histore: ca. 2 måneder efter anskaffelsen af 1.2 VF D. kiwinge på knap 14-18 cm, besluttede jeg mig for at købe nogle Fossorochromis rostratus. De Nye F. rostratus var ca 6-10 cm lange, så det kunne jo ikke gå helt galt tænkte jeg. (jeg skulle hurtigt blive klogere) De nye fisk nåede ikke ret meget mere, end at bryde vandoverfladen, før de sad i gabet på de tre D. kiwinge! Væk var de.

Til trods for at F. rostratus er en forholdsvis hurtig fisk og fiskene var halvt så store, som D. kiwinge, havde dette store rovdyr "nada" problemer med at med at fange og sluge de halvstore fisk.

I naturen lever Dimidiochromis kiwinge hovedsageligt af Mbuna´er og yngel af andre cichlider.

Inden man anskaffer sig Dimidiochromis kiwinge, bør man først og fremmest gøre sig klart at det bliver en meget stor, agressiv og kan i mange tilfælde blive en meget dominerende fisk!

Den bør under ingen omstændigheder, holdes i akvarier der er mindre end 720 liter( selv denne størrelse er efter min mening for småt)
Men har man baljen til det og har man de rette beboere at sætte den sammen med, er Dimidiochromis kiwinge helt sikkert én af de rigtig fede cichlider, for os der holder så meget af de store "rovdyr"

D. Kiwinge bør holdes med MINIMUM 2 hunner, da den kan være meget strid overfor sine hunner i yngleperioden.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hannen bliver territoriale når de er i "stemning". De forsvarer en midlertidig yngleplads på sandbunden og kan være MEGET stride i denne periode.

Antal unger
50 - 100

Brugere der har opdrættet denne art
Info
Type
Cichlider, Malawi - Rovcichlide

Videnskablig beskrevet
Ahl i 1927

Udseende
Farver
Han: Blå med rød gatfinne og hvide ægpletter. Hun: De typiske farver for Dimidiochromis familien. Sølvfarvet med sort stribe midt igennem fisken.

Størrelse han
35

Størrelse hun
30

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.3

Max. pH
8.5

Min. akvarie
720

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
Kilder og forfatter
Forfatter
Dennis Skovdal

Udskrift venlig version