Tyrannochromis nigriventer

Billeder

Tyrannochromis nigriventer nkhata bay Male and Female

Vis alle billeder

Varianter
I store træk: 2 Varianter: Den nordlig og den sydlige.
Generel beskrivelse
Tyrannochromis nigriventer er en stor rov cichlide! Fornavnet siger sig selv: TYRANNOCHROMIS!

I Naturen går hanner og hunner alene.

Dette er én af de typer, som meget let, kan sætte et meget stort akvarie på den anden ende. En fuldvoksen han måler som regel omkring 25 cm. Det er ikke den største af rovdyrene, men dens temperament, hutighed og enorme slagkraft når den svømmer ind i andre fisk, gør T. nigriventer til én af de meget aggressive typer man kan holde af rovcichlider.

T. nigriventer bør holdes med MINDST 2 hunner og meget gerne flere. Den bør ikke gå i akvarier under 720 liter. Og under ingen omstændigheder holde mere end én han i samme akvarie!

I yngleperioden er T. nigriventer ekstremt aggressiv og ejer typisk 3/4 af akvariet under legen. Og gud nåde trøste den fisk der krydser T. nigriventers "grænse" under legen.

Tyrannochromis nigriventer bør ikke gå sammen Med andre typer af Tyrannochromis-varianterne, da man let risikere at de krydser med hinanden.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Tyrannochromis nigriventer indtager en yngleplads, nede på sandbunden og lokker hunner hen til dette sted. T. nigriventer er MEGET aggressiv under selve legen. ALLE der trænger ind på dens udvalgte yngleplads, bliver (til tider meget voldsomt) "banket" tilbage i den anden ende i akvariet. Hannen lokker hunnen til sig og sitret, mens han drejer rundt, med hunnen følgende efter sig. Hunnen smider 3-6 æg af gangen og vender sig øjeblikkeligt rundt og tager dem i munden. Herefter "nipper" hun i hannens gat finne for at opfange sæden. Æggene befrugtes inde i munden.

Antal unger
50-100

Info
Type
Cichlider, Malawi - Rovcichlide

Handelsnavn
Haplochromis Macrostom, Haplochromis Maculiceps, haplochromis polyodon, tyrannochromis Nigriventer, Haplochromis Nigriventer

Videnskablig beskrevet
Eccles i 1989

Udseende
Farver
Hannen: Blå krop med rød/orange finner. Hunnen: Brun/grå med enten stribede eller plettede aftegninger.

Størrelse han
25

Størrelse hun
20-22

Varianter
I store træk: 2 Varianter: Den nordlig og den sydlige.

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
27

Min. pH
7.3

Max. pH
8.5

Min. akvarie
720

Holdes bedst som
Trio (1 Han - 2 Hunner)

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Cichlidesticks
 • Cyclops
 • Flagefoder
 • Levende føde
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Dennis Skovdal

  Udskrift venlig version