Taeniolethrinops furcicauda

Billeder

Generel beskrivelse
Den er set i den sydlige ende af søen, hvor at den lever på sandbunden på 5 - 40 meters dybde, men enkelte er set helt ned til 55 meters dybde. Her ses den ofte forfulgt af Cyrtocara moorii , der lever godt af det mad, som Taeniolethrinops furcicauda ikke fanger når at den roder i bundlaget. Den lever ofte parvis.

De typer som går i vores akvarier er kun fanget ved Senga Bay.

Den kan fint holdes parvis, men bør ikke holdes i akvarier der er mindre end 720 l., da fisken bliver temmelig stor. Men ellers er den meget fredelig. Fint sand er påkrævet til denne cichlide, da den elsker at rode i bundlaget efter føde.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hannerne bygger en rede i sandet på 1 - 3 meter i diameter, med kun 1 meter over til næste rede. Her lokkes hunnen hen og legen finder sted.

Antal unger
50-60

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger M.M. (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Malawi - Sandsild

Handelsnavn
-

Videnskablig beskrevet
Taeniolethrinops furcicauda blev opdaget af Trewavas i 1931, hvor at den første gang blev beskrevet som Letriops furcicauda. Men i 1989 ændrede den navn efter en ny beskrivelse af Eccles og Trewavas.

Udseende
Farver
Denne cichlide er noget af det smukkeste jeg længe har set ved en Malawicichlide. Ved første øjekast, kunne man måske godt tro at den var en Buccochromis rhoadesii. Men hannen har de flotteste farver hen ad kroppen, der er gul, grøn, rød. Den har en meget stor og flot rygfinne. Og en virkelig fin lille deltalje er gatfinnen. Den er gul med rød ægpletter. Hunnen og ungfisk har en lang sort stribe skråt hed ad kroppen og har et gult skær på kroppen og i finnerne.

Størrelse han
21

Størrelse hun
19

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.8

Max. pH
8.5

Min. akvarie
720

Holdes bedst som
Trio (1 Han - 2 Hunner)

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Cichlidesticks
 • Crisp
 • Flagefoder
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Esben

  Udskrift venlig version