Sygdomsbeskrivelser

Søgning Søg i sygdomme

Beskrivelse - Flavobacterium columnare
Flavobacterium columnare
Navn: Flavobacterium columnare
Populær navn: Columnaris, Falsk neon sygdom, Mundsvamp
Beskrivelse: Columnaris sygdommen opstår udfra bakterien Flavobacterium columnare. Det er en ret kendt sygdom, der ofte er skyld i stor dødlighed. Sygdommen kendetegnes ved at den giver nogle hvide affarvninger på fisken. Det kan være på større eller mindre dele af kroppen, og nogen gange kan det se ud som om at fisken er ved at rådne væk på de angrebne områder. Sygdommen angriber oftest først rygfinnen eller halefinnen. Det er især i vand der er koldere end 23 grader at sygdommen udvikler sig hurtigt, hvis man selvfølgelig ikke er gået igang med at medicenere i akvariet. Den angriber først gæller og blodbaner, og hvis man ikke gør noget indenfor 24 timer, vil det ofte medføre døden for fisken. Bakterien lever i vand der har en ph, der er højere end 6,0.
Behandling: Man kan med fordel benytte disse medicin typer: TetraMedica GeneralTonic er et lægemiddel til behandling af bakterielel infektioner. furamor-P giver den korrekte dossering for at få dine fisk helbredt mod Columnaris, den giver også god bestyttelse for at andre fisk ikke skal blive smittet med denne sygdom.
Behandlings tid: Indtil at fiskene er raske.
Bivirkninger: Nogle præparater kan skade nogle planter i akvariet.
Forebyggelse: Flavobacterium columnare
Forfatter: Esben Sebastian Karlsson
Billeder - Flavobacterium columnare

Voldsom Columnaris angreb efter discus sygeColumnaris sygdom og efterfølgende svampeangrebHale og finneråd i første etape af Columnaris